Wifi, het lijkt zo vanzelfsprekend

Wifi dat is toch draadloos internet wat er gewoon is? Het tegendeel is soms waar. Of je nu thuis, op kantoor of een andere locatie aan het werk bent, je merkt het gelijk als plotseling je internetverbinding uitvalt. Frustrerend, want meestal ligt jouw werk compleet stil. Iedereen heeft het wel eens een keer meegemaakt dat plotseling de draagbare hotspot van de smartphone gebruikt moest worden om nog snel te kunnen e-mailen of internetten en het werk af te maken.

Heb je zelf problemen met de Wi-Fi verbinding? Klik hier voor onze site survey.

Waardoor wordt de Wi-Fi verbinding beperkt?

Er zijn tientallen redenen te bedenken waarom het Wi-Fi signaal niet werkt of beperkt wordt. Bijvoorbeeld omdat er te weinig wireless accesspoints zijn. Dat zijn apparaten die het Wi-Fi clients mogelijk maken om verbinding te maken met een draadloos netwerk. Wifi kan ook niet of slecht werken omdat er nog ouderwetse netwerkkabels naar de router lopen. Want ook bij ‘draadloos’ ligt er altijd ergens een draadverbinding. Dit zijn nog drie redenen waardoor de Wi-Fi verbinding beperkt kan worden:

Reden 1: We zitten elkaar in de weg

Vergelijk het maar met rijden in een file. De weg, de verbinding, is er wel maar we kunnen niet tegelijkertijd de beschikbare infrastructuur gebruiken. In gebieden waar veel mensen in kleine omgevingen bij elkaar werken is de kans om qua verbinding sneller te struikelen groter. Denk bijvoorbeeld aan stedelijke gebieden of bedrijfsverzamelgebouwen. Dat is waarom het belangrijk is te meten wat er om je heen op het gebied van wifi plaatsvindt. Hompes Telecommunicatie geeft daarom ook advies over de beschikbare infrastructuur en geeft voorstellen waar verbeteringen mogelijk zijn.

Reden 2: Het gebruik van verouderde apparaten

Ook hier valt de vergelijking met autorijden te maken. Oude auto’s blokkeren de snelheid voor moderne, snel rijdende andere auto’s. Er ontstaan zelfs files door. Wi-Fi is namelijk zo vriendelijk om iedereen toe te laten op de onzichtbare digitale snelweg. Het Wi-Fi signaal kan sterk verbeteren als dergelijke oude apparaten niet meer gebruikt worden of door bepaalde instellingen niet worden toegelaten. Ook daar helpen we graag bij.

Reden 3: Het Wi-Fi bereik is te groot

Dat klinkt tegenstrijdig, maar het gaat erom hoe groot je de cirkel van Wi-Fi bereik wilt hebben rondom je bedrijfspand of de plek waar je werkt. Een kleinere Wi-Fi cirkel kan bereikt worden door lagere datarates (802.11b/g) uit te zetten waardoor de eigen werkcirkel verkleind wordt en er minder apparaten zijn die het netwerk kunnen vertragen en verstoren. Iemand op 300 meter van jouw pand hoeft niet bij de bushalte de Wi-Fi verbinding te zien.

Conclusie: Wi-Fi is een vak!

Wil je altijd een goede Wi-Fi verbinding? Dat kan! Het begint niet met het zelf kopen van een draadloze router, wel met het doen van een goede site survey. Elke locatie is immers anders en kan verstoord worden door signalen uit de directe omgeving of fout geplaatste apparaten. De site survey start met een intensieve meting van alle aanwezige signalen en de bereikbaarheid van die signalen op verschillende plekken in het pand. Want ook in de vergaderruimte, achter een afgesloten deur, wil je draadloos kunnen werken.

De wifi oplossing van Hompes Telecommunicatie

Na de meeting geven we een advies voor één of meerdere wireless accesspoints die gezamenlijk één groot netwerk vormen en door een Cloudcontroller wordt aangestuurd. Bij meerdere accesspoints ontstaat er hierdoor een roaming Wi-Fi netwerk. Hiermee kan je zonder gegevensverlies vrij bewegen door je huis of pand. Zelfs VoIP bellen via Wi-Fi is hierdoor mogelijk. Zie het maar als bellen vanuit de auto, waarbij tijdens het rijden het signaal telkens door een andere mast wordt opgepakt.

Wilt u ook een super WiFi netwerk? Neem dan eenvoudig contact met ons op en wij bellen u zo snel mogelijk terug voor een afspraak.