Managed wifi voor bedrijven

Wifi staat vandaag de dag synoniem aan kantoortermen als een printer, een bureaustoel of computer. Oftewel onmisbaar in ieder kantoor- of bedrijfspand. Vooral sinds de dominantie van laptops, smartphones en tablets op kantoor is een stabiel wifi-netwerk prioriteit nummer 1. En juist door die steeds dominantere rol van draadloos internet binnen de kantoormuren, stijgt ook het belang van veilige, stabiele en snelle zakelijke Wifi.
Want wist je dat een slechte wifi-verbinding de grootste oorzaak is van productiviteitsverlies binnen bedrijven? En dat een slechte wifi-verbinding de kantoorergernis nummer 1 is onder je werknemers? Heb je er eigenlijk wel eens bij stilgestaan hoe het zit met het wifi-netwerk en -beheer binnen jouw bedrijf?

Managed wifi: all-in ontzorgen

Het beheer van een veilig en stabiel draadloos zakelijk wifi netwerk vraagt om de nodige kennis. Het is niet voor niets dat de vraag naar wifi monteurs nog steeds stijgt. Voor het gemiddelde MKB bedrijf (en zelfs in het grootbedrijf) is het daarom ook niet mogelijk om deze werkzaamheden, waar de nodige up-to-date kennis voor nodig is, intern uit te zetten. Steeds meer bedrijven in het MKB kiezen daarom voor een zogenaamde ‘managed wifi’ oplossing. Hiermee ontvangen zij wifi-apparatuur (wifi accesspoints), onderhoud, optimalisatie en monitoring als een maandelijkse service of dienst.

Slechte wifi-verbinding is kantoorergernis nr 1 onder werknemers

Ja, het klinkt allemaal wat complexer dan je thuisnetwerk; en dat is het ook. Een thuisnetwerk bestaat doorgaans uit een ‘simpel’ modem met interne access point. Op kantoor of in een bedrijfshal kan zo’n thuismodem nooit voor een volledige dekking zorgen. Om voor een stabiel wifi netwerk in elke bedrijfsruimte te zorgen, wordt er daarom gewerkt met externe access points.

Mobiele apparaten

De handling van mobiele apparaten en apps wordt groter en complexer dan je traditionele ict omgeving aankan. Gebruikers verwachten een hoog serviceniveau en kunnen niet lang zonder hun mobiele devices.

Automatisch verbonden in elke ruimte

Binnen een kantoor of bedrijfspand worden meerdere van deze access points strategisch geplaatst. Deze access points werken samen via gecentraliseerde software die extern wordt beheerd. Door deze software wordt een werknemer, klant of gast automatisch verbonden met de dichtstbijzijnde access point. Wanneer een werknemer zich door verschillende ruimtes in het kantoorpand verplaatst, wordt er dus automatisch geschakeld tussen verschillende access points. En dat op een stabiel en snel netwerk afgestemd op de grootte van een bedrijfspand, het aantal werknemers en gasten (uiteraard via een gescheiden gastennetwerk).

Kan Managed wifi ook in mijn (kantoor)pand?

Ja, ook jouw kantoor, fabriekshal en bedrijfspand heeft de mogelijkheid tot een managed wifi-netwerk. Ongeacht het aantal ruimtes of verdiepingen, de gebruiksoppervlakte of gebruikers. Wij zorgen namelijk voor een wifi-architectuur die bij jouw bedrijf past. Op basis van de plattegrond van je bedrijfspand, wifi (signaal)-metingen en uiteraard persoonlijke wensen kunnen wij voor een ‘perfecte wifi-ervaring’ zorgen. Inclusief onderhoud, beheer, beveiliging en monitoring van je wifi-netwerk ná plaatsing. Dat is nou de reden waarom steeds meer bedrijven voor managed wifi kiezen. Want zeg nou eerlijk, wat is er vervelender dan niet of slecht kunnen werken door een instabiel en traag wifi-netwerk?

Kan Managed wifi ook voor mijn thuiswerkers?

Tijdens de coronacrisis werken miljoenen Nederlanders verplicht thuis. Veel keukens, slaapkamers en huiskamers zijn inmiddels veranderd in een thuiskantoor. Op dit thuiskantoor maakt hele het gezin gebruik van het thuisnetwerk; voor schoolwerk, tot gamen en Netflixen tot dus werken. We kennen allemaal die haperende zoom-meetings en langzaam ladende programma’s. Maar ook voor thuiswerkers kan een access point voor een naadloze kantoorervaring zorgen. Door een access point bij werknemers thuis te plaatsen, kunnen zij namelijk ook via het wifi-netwerk van kantoor werken met dus snel, veilig en stabiel internet.

Wireless Site Survey

Ook voor het uitvoeren van een Wireless Site Survey kunnen wij je partner zijn. Tijdens een Wireless Site Survey wordt specifiek gekeken naar het aantal benodigde Access points, de gewenste dekking, de gewenste wireless doorvoersnelheid en de eventuele aanwezige storingsfactoren en oplossingen daarvoor.

Hompes Telecommunicatie is al sinds 1973 gespecialiseerd in netwerken. Onze gecertificeerde monteurs weten als geen ander hoe zij een stabiel, snel en beveiligd wifi-netwerk, afgestemd op jouw bedrijfspand, moeten leveren. Ben je benieuwd hoe dat er voor jouw bedrijf uitziet? Neem dan contact met ons op via info@hompes.nl of 035-5258869.